Personaltraining in een nette fitness-studio in Hoofddorp                                  
     

Wat is Mylogenics?

De Mylogenics methodiek is gericht op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

De behandelaar spoort binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, creërt de behandelaar een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Hoe ontstaan (overbelasting-) blessures en chronische pijnen?

Overbelaste spieren (en andere weefsels) veranderen op 3 belangrijke manieren:
1. acuut (verrekkingen, scheuren, kneuzingen etc.)
2. chronische kleine beschadigingen (micro trauma)
3. gebrek aan zuurstof (hypoxia)

Al deze factoren kunnen er voor zorgen dat het lichaam verklevingen vormt. Dit zorgt ervoor dat de diverse weefsels die normaal vrij kunnen bewegen aan elkaar gaan kleven waardoor er pijn en ongemakken ontstaan. Als het aantal en de omvang van de verklevingen toeneemt worden spieren zwakker en korter, ontstaan er peesontstekingen en kunnen zenuwen beklemd raken. Dit kan verminderde beweging, krachtverlies en pijn veroorzaken. Als een zenuw wordt ingeklemd kan een patiënt tintelingen, een doof gevoel en/of spierzwakte ervaren.

De Mylogenics methode richt zich, in tegenstelling tot vele andere methoden, ook op het optimaal functioneren van het neurologisch systeem. Een dysfunctie in het neurologisch systeem wordt bij andere behandelmethoden in 80% van de gevallen niet eens opgemerkt of niet erkend. Met behulp van diverse technieken richt Mylogenics zich wel op het optimaliseren van het neurologisch systeem waardoor er direct een afname van pijn kan worden ervaren evenals een spectaculaire krachttoename.

Hoe verloopt een Mylogenics behandeling?

De behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De behandelaar evalueert met zijn handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Afwijkende structuren worden door specifieke protocollen en bewegingspatronen behandeld.

Tevens zal de behandelaar diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren.

Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn gemiddeld genomen 2 tot 5 behandelingen nodig, maar niet zelden is zelfs een éénmalige behandeling al voldoende voor het verhelpen van chronische klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen wordt uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht en worden specifieke preventieve oefeningen meegegeven.

De behandeling kan over het algemeen gewoon worden uitgevoerd door de kleding heen. Het is hooguit mogelijk dat er gevraagd wordt om alleen het te behandelen deel te ontbloten. Afhankelijk van het te behandelen gebied is het dan ook aan te raden gemakkelijke kleding te dragen.

Hoe voelt een Mylogenics™ behandeling?

Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse protocollen oncomfortabel aanvoelen als o.a. de diverse verklevingen worden los gemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is slechts tijdelijk; het verdwijnt vrijwel direct zodra de beweging tijdens het specifieke protocol gestopt wordt.

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd.